Răzvan Burleanu, președintele FRF, trebuie revocat din funcție pentru aprobarea încălcării Statutului, sub semnătură.
Răzvan Burleanu a tolerat încălcarea legilor, statutelor și regulamentelor, ba chiar a participat la această activitate, aprobând grave derapaje de la Statutul FRF.
Într-o țară a bizonilor în care Președintele Republicii încalcă Constituția ori de câte ori i se scoală, de decenii, nu e de mirare că un președinte pârlit de federație face același lucru, mai ales dacă și-a făcut ucenicia la Cotroceni.
Curtea de Apel s-a pronunțat prin decizia 455A din 12.10.2015 în ceea ce privește Președintele și Comitetul Executiv al FRF. Răzvan Burleanu a trecut controlul de legalitate și a fost înscris în Registrul Federațiilor pe data de 13.05.2016. Comitetul Executiv nu a trecut acest control de legalitate și în Registrul Federațiilor a rămas vechea componență cu Dumitru Dragimir în frunte.
Din acel moment, FRF nu a mai întreprins niciun demers pentru „validarea” în instanță a organului său colegial de conducere, conform procedurilor legale. În aceste condiții, niciunul dintre cei care iau decizii în numele FRF nu are calitate de reprezentant și nu poate semna acte juridice în numele și pe seama FRF.
Practic, tot ce e semnat de Gino Iorgulescu, Auraș Brașoveanu & Co este nul de drept.
În acest moment, o singură persoană poate reprezenta FRF și poate încheia acte juridice în numele și pe seama FRF: Răzvan Burleanu. Președintele FRF este responsabil de tot ce s-a întâmplat în federație și în fotbalul românesc începând cu data de 13.05.2016.
Până în acest moment nu au mai rămas multe articole din Statut care să nu fie încălcate de Răzvan Burleanu. Până acum am semnalat foarte multe, am scris pe scurt, pe lung, pe larg despre ele, dar tot au rămas cu duiumul neanalizate.
E greu să ceri cuiva care gândește în termeni de „mini” și „uliță” să respecte reguli. Iar fotbalul, în primul rând, încă de la apariție, înseamnă legi și regulamente.
Astăzi am arătat de ce nu poate CSA Steaua să promoveze și nici măcar să se afilieze la FRF. Pentru cine știe să citească, e limpede. Pentru cine are interes să creeze mai mult haos în fotbal, nici pe departe.
Dar, pomenind de art.54 din Statutul FRF, ne-a revenit în atenție un subiect pe care în vară nu am mai avut timp să îl tratăm. Conform acestui articol, intitulat Principiul Promovării și Retrogradării, pentru a promova într-un eșalon superior un club trebuie să aibă calitatea de membru afiliat cu o durată de trei ani consecutivi.
Cum se traduce această clauză contractuală (în instanță Statutul FRF are calitate de contract)?
Cluburile promovate în Liga 3 primesc calitatea de membru afiliat al FRF și dobândesc dreptul de a promova în Liga 2 după trei ani.
Așa că băieții ăia din Vest, care plesnesc de indignare că nu știu ce fac cei din sud, ar trebui să se uite, în primul rând, în propria ogradă.
Doar aruncând o privire peste clasamentul Ligii a 2-a am constatat că patru echipe au promovat din Liga 3 în Liga 2 fără să aibă trei ani consecutivi de afiliere la FRF. Este vorba de UTA Arad, FC Hermannstadt, Ripensia Timișoara și ASU Poli Timișoara. Posibil și altele, cum ar fi SCM Pitești, dar nu am mai avut răbdare acum să le căutăm pe toate la anișori.
Să ne spună domnul Adrian Stângaciu, șeful departamentului juridic al FRF, ce se întâmplă cu aceste echipe dacă o competitoare le contestă dreptul de participare în Liga 2? Bineînțeles, la TAS, pentru că la Comisia de Disciplină și la Comsia de Recurs știm rezultatul înainte de a fi depusă cererea/sesizarea…
Mai mult, două dintre ele sunt în fruntea clasamentului și au șanse la promovare în Liga 1. Crede cineva că nu vor fi contestate de echipele care vor retrograda din Liga 1, la mijloc fiind banii din televizări?
Toată această situație este generată de faptul că Răzvan Burleanu a semnat deciziile prin care echipele care nu au trei ani de afiliere au promovat din Liga 3 în Liga 2. Să fie Show! Burleanu Show!