SPORTB.RO
ANTICARIAT BUCUREȘTI
  • ACASĂ
  • FOTBAL
  • JUNIORI
  • OLDBOYS
  • ALTE SPORTURI
  • COMPETIȚII
    • Liga I
    • Liga 2
  • VIDEO
No Result
View All Result
  • ACASĂ
  • FOTBAL
  • JUNIORI
  • OLDBOYS
  • ALTE SPORTURI
  • COMPETIȚII
    • Liga I
    • Liga 2
  • VIDEO
No Result
View All Result
SPORTB.RO
No Result
View All Result
Home Opinii Urletul de la miezul nopţii

Bilanțul real al AMFB în 2016

Florin Alboiu by Florin Alboiu
16 decembrie 2016
in Urletul de la miezul nopţii
0
48
VIEWS
Distribuie pe FacebookTwitter

Bilanț AMFB

Anul 2016 la AMFB a început, practic, cu organizarea alegerilor pentru funcția de președinte. Adunarea Generală a fost convocată pentru data de 28 ianuarie și a fost organizată extrem de prost, în condiții nelegale. Mai mult, Procesul Verbal întocmit în timpul lucrărilor a fost măsluit înainte de a fi autentificat și depus la judecătorie.

Cei care au organizat alegerile au avut ca unic obiectiv menținerea sistemului corupt și au reușit. Având în vedere că legea obligă asociațiile să convoace o Adunare Generală Ordinară cel puțin o dată pe an, sococul se apropie. Și ceea ce trebuia făcut acum aproape un an poate fi făcut, teoretic, peste o lună. De altfel, principalele probleme care ar trebui să preocupe permanent toți membrii afiliați sunt patru la număr, fără de care nu se poate merge mai departe, decât în ilegalitate:

1. Depunerea la judecătorie a dosarului cu afilieri și dezafilieri, conform prevederilor legale.
2. Adoptarea noului Statut al AMFB, conform OG 26/2000 și Legii 69/2000
3. Organizarea de alegeri pentru Consiliul Director (denumirea stabilită prin lege) al AMFB, în componența stabilită de Statut, în urma votului direct și secret exprimat de toți membrii afiliați (cu drept de vot).
4. Auditarea întregii activități a AMFB din ultimii 5 ani (cel puțin), fără de care noua conducere aleasă nu poate prelua nimic în condiții sigure, din punct de vedere legal.

Primele două puncte trebuiau deja bifate în acest an, dar nu a existat interes din partea celor care își arogă rolul de conducători ai AMFB.

Din păcate, până nu se actualizează lista membrilor și a reprezentanților acestora în Registrul Special, orice decizie a Adunării Generale poate fi contestată cu un temei extrem de serios, inclusiv una de modificare a Statutului.

Aceste aspecte se vor lămuri, probabil, anul viitor în instanță. În dosarul privind modificarea actelor constitutive ale AMFB s-a stabilit un nou termen în luna februarie 2017.

Dar, trecând peste orice prevederi legale, Marian Lumînare și Claudiu Baboi s-au instalat la butoane. Din păcate, Claudiu Baboia nu a putut candida la funcția de președinte al AMFB, din cauza unor condiții imbecile și aberante stabilite înainte de alegeri, și l-a avut pe post de ierpure pe Marian Lumînare.

Aceasta este una dintre prevederile importante din Statut care trebuie imperativ rezolvată. Singurele condiiții pentru alegerea unui membru al Consiliului Director trebuie să fie cele stabilite de lege, pentru care sunt solicitate cazierele judiciar și fiscal. Atât, restul stă în voința liber exprimată prin vot a membrilor AMFB.

Campania electorală a fost mult mai murdară decât cea politică de la finalul anului, fiind coruptă de nașul lui Baboi prin șpăgi în diverse forme, practică definitorie pentru personaj. Rușinea mare este însă în tabăra celor au acceptat să-și vândă votul extrem de ieftin, mai ales că, ulterior, au dat înapoi înzecit ceea ce au luat, prin taxele mărite de cuplul conducător.

Venind vorba de taxe, ajungem la promisiunile electorale, exprimate de catindatul Lumînare într-un interviu acordat IlfovSport. Iată cum arătau acestea pe scurt:

1. Optimizarea costurilor și informatizarea operațiunilor în cadrul AMFB
2. Modernizarea sistemului competițional
3. Promovarea imaginii Asociației
4. Atragerea de sponsori
5. Reintroducerea în circuitul sportiv a bazelor sportive abandonate
6. Consiliere sportivă și juridică a cluburilor
7. Scăderea progresivă a taxelor membrilor cotizanți
8. Îmbunătătirea arbitrajului
9. Îmbunătăţirea nivelului de pregătire al antrenorilor
10.Nu vor mai fi înscrise echipe din alte judeţe în competiţiile de seniori
11.Bugetul AMFB, în proporţie semnificativă, nu va mai fi constituit doar din taxele membrilor
12.Asigurarea principiului fair-play
13.Asigurarea transparenţei, echidistanței și obiectivităţii în luarea deciziilor.

Pe lângă aceste puncte, după cum se poate citi negru pe alb, Lumînare Marian s-a întrecut în multe alte asigurări, mai ales în ceea ce priveşte competenţa sa profesională şi managerială, uitând să informeze alegătorii că ceruse cu câteva luni în urmă intrarea propriei firme în insolvenţă.

Cât despre cele 13 promisiuni, în primul an, nu numai că nu a bifat niciuna dintre ele, ba chiar multe s-au dovedit minciuni sfruntate.

Să le luăm aleatoriu. Punctul 10. În momentul alegerilor nu mai erau înscrise echipe de seniori din alte judeţe la Bucureşti. În sezonul actual, Lumânare a dat verde din candelă pentru două echipe din Ilfov, înscrise în Seria 2 din Liga 5: Unirea Dobroeşti şi CS Pantelimon.

Punctul 6. Din punct de vedere juridic, Lumînare a încheiat contracte de asistenţă juridică cu un avocat stagiar, care ar fi încasat în total din fondurile AMFB cam 26.000 RON până în prezent. Iar Lumînare îi semnează facturile la fel cum semnează contractele, fără calitate.

Despre punctele 1, 3, 4, 5, 8, 9 nici nu mai deschidem subiectul că ne apucă râsul, iar pe cei care l-au votat pe Lumînare plânsul.

La punctul 2, Lumânare a moderinizat sistemul competiţional de la făcut praf. A inventat meciul desfăşurat în trei zile: oaspeţii completează raportul vineri, gazdele sâmbătă şi rezultatul mizeriei e stabilit miercuri. Echipa care are bani şi condiţii mai bune joacă toate meciurile pe teren propriu (tur-retur). Cedarea competenţei de organizare a competiţiilor pentru copii către entităţi private, neafiliate la AMFB. Şi putem continua până mâine cu nebuneala…

Punctul 7 e direct vomă pe faţa membrilor afiliaţi. Practic, prima măsură importantă luată de cuplul deja odios a fost majorarea taxelor.

La punctul 11 se pare că s-ar fi reuşit câte ceva. Dar, nu ştim ce fonduri au fost atrase din sponsorizări şi ce destinaţie au primit sumele respective, astfel că ajungem la punctul 13. Opacitatea decizională este totală. Pe vremea lui Vasile Avram sau în interimatul lui Marian Rusu tot mai apărea câte o hotărâre pe site-ul amfb.ro sau erau comunicate pe fax sau mail membrilor afiliați, pentru a putea avea pretenția ca aceștia să le respecte. De aproape un an de zile, absolut nimic. Mai mult, hotărârile sunt semnate de membri ai Biroului Executiv fără să le citească, ce să mai vorbim să fie discutate și votate. Din păcate pentru aceștia, dacă situația de la AMFB va căpăta conotații penale vor răspunde în solidar.

Din acest punct de vedere, demisia lui Anton Doboș nu trebuie să mire pe nimeni. Când a înțeles că a fost păcălit și că de fapt nu are nicio calitate în cadrul conducerii AMFB, fostul internațional s-a retras. Face bine la libertate. Dar pentru a se exonera total trebuie să se îndrepte împotriva celor care l-au înșelat. Rămâne de văzut cum va proceda în continuare. Exact în aceeași situație se află și domnul Giurescu, însă acesta, cel puțin momentan, nu pare să înțeleagă că Vasile Avram nu l-a mai inclus în lista membrilor Biroului Executiv depusă la Judecătorie și înscrisă (doar dintr-o eroare materială) în Registrul Special.

Conducerea legală a AMFB în acest moment este următoarea: Vasile Avram – președinte, Mihaela Bratu – secretar general, Marian Rusu – vicepreședinte, Ioan Bega – director economic, Florescu Mihai – membru, Alexandru Crișan – membru, Toma Ion -membru. Acesta este enumerată într-un document oficial emis de Judecătoria Sectorului 6.

Cum Vasile Avram are drepturile suspendate și nu poate îndeplini funcția de președinte, iar Lumînare Marian mai are mult până să-și vadă numele în Registrul Special, poate niciodată, atunci conform Statutului AMFB atribuțiile funcției de președinte îi revin lui domnului Marian Rusu, din postura de vicepreședinte, însă acesta refuză să le îndeplinească.

Doar semnăturile celor trei membri evidențiați cu roșu sunt valabile pe hotărârile adoptate de AMFB în acest an. Deoarece semnăturile celorlalți membrii nu se află pe acestea, decât, eventual, în fals.

Un regim autocrat bicefal. Cam asta are AMFB la această oră în frunte. Restul sunt de umplutură, inclusiv lacheii din Comisia de Disciplină (conform statutului independentă), care se pronunță, sau nu, la ordin. E și normal din moment ce Comisia de Disciplină nu are suport legal pentru a se constitui în tribunal arbitral fiind numită de persoane fără calitate.

Momentan, e suficient pentru a ne face o idee despre bilanțul real al anului 2016.

La final, precizez că am aflat despre o altă situație, care afectează direct interesele legitime ale tuturor echipelor din Liga 4, cu excepția evidentă a celui care se află în culpă. Însă, voi aștepta ca un demers oficial să fie făcut în acest sens și apoi voi prezenta întreaga situație.

Tags: amfb
ShareTweetShareSend
SPORT PICTURES - PERFORMANȚA ÎN IMAGINI
Previous Post

Electroaparataj, ultima reprezentație

Next Post

Progresul a cucerit Cupa Campionilor

Florin Alboiu

Florin Alboiu

Next Post
Cupa Campionilor / Progresul / futsal Chiajna

Progresul a cucerit Cupa Campionilor

REȚELE SOCIALE

  • 40 Followers
  • Daniel Niculae și Victor Angelescu maschează trofeele din patrimoniul asociației Fotbal Club Rapid București furate de la ProRapid (în fundal)

    Victor Angelescu și Daniel Niculae, propagă minciuni pe partituri diferite, înainte de pronunțarea instanțelor!

    1 shares
    Share 1 Tweet 0
  • De ce plătește Academia Șucu datoriile FC Rapid SA – în faliment?

    1 shares
    Share 1 Tweet 0
  • Ziua decisivă pentru marca Fotbal Club Rapid înregistrată în 2015

    27 shares
    Share 27 Tweet 0
  • Momente impresionante din istoria fotbalului românesc

    9 shares
    Share 9 Tweet 0
  • Dan Șucu, atac frontal la FRF și LPF! Patronul Mobexpert vrea să le “fure” ciolanul din fasole!

    1 shares
    Share 1 Tweet 0
  • Rapid București a dizolvat Academia de Partid! Urmează AMFB…

    3 shares
    Share 3 Tweet 0

SPECIAL

  • Special
CSM Fetești - FC Voluntari 2 0-0

FC Voluntari 2, remiză albă la Fetești

by Florin Alboiu
21 noiembrie 2021
0
67

FC Voluntari 2, cu Dinu Tudoran pe banca de la începutul lunii octombrie, s-a deplasat sâmbătă la Fetești pentru întâlnirea...

Alin Robu restabilește egalitatea la jumătatea primei reprize

CSM Fetești marchează prima, dar Agricola Borcea întoarce rezultatul și se instalează pe locul 2!

by Florin Alboiu
18 octombrie 2021
0
164

Alin Robu restabilește egalitatea la jumătatea primei reprize CSM Fetești a arătat foarte bine, ca atitudine, în partida cu Agricola...

să confruntarea sportivă nu a fost posibilă fără asistența medicală obligatorie

Meciul dintre CSM Fetești și Înainte Modelu, decis de ambulanță

by Florin Alboiu
10 octombrie 2021
0
163

Jucătorii și antrenorii celor două echipe au așteptat pe teren sosirea ambulanței, însă confruntarea sportivă nu a fost posibilă fără...

Popești Leordeni - CSM Fetești 4-0

CSM Fetești, învinsă cu 4-0 la Popești Leordeni

by Florin Alboiu
2 octombrie 2021
0
112

În ciuda unui joc vizibil mai bun fața de precedentele, CSM Fetești a cedat cu scorul de 4-0 în deplasarea...

    Please install/update and activate JNews Instagram plugin.
NEWMEDIA PRESS
PHOTOSPORT
LIGA4.COM
  • Contact

© 2012 - 2022 SC NEWMEDIA PRESS SRL

No Result
View All Result
  • ACASĂ
  • FOTBAL
  • JUNIORI
  • OLDBOYS
  • ALTE SPORTURI
  • COMPETIȚII
    • Liga I
    • Liga 2
  • VIDEO

© 2012 - 2022 SC NEWMEDIA PRESS SRL

This website uses cookies. By continuing to use this website you are giving consent to cookies being used. Visit our Privacy and Cookie Policy.