Baboia Claudiu a revenit tupilat pe lângă tulpinile virusului SARS-COV -2, în sediul AMFB. Condamnat penal, cu suspendare, pentru corupție în fotbal (mituire de arbitri), Baboia are interdicție 5 ani, conform Regulamentului Disciplinar al FIFA, de la orice activitate legată cât de puțin de fotbal.
Fotbalul bucureștean a fost grav afectat de pandemia de COVID-19, dar a oferit camuflarea perfectă pentru un infractor să revină la locul faptei. Lumânare era și este în continuare un pulifrici fără strategia mentorului Baboia. Îi dai drumul pe stradă și calcă covidul pe el.
AMFB a forțat nepermis nota, din foame de bani, în vara acestui an. A dat drumul la competițiile de seniori și la cele de fotbal pe teren redus (copii), fără să țină cont de obiecțiile întemeiate ale unor cluburi care au solicitat amânarea startului până în luna octombrie, având în vedere faptul că valul 4 se anunța un tsunami în comparație cu precedentele.
AFC Rapid a exprimat cel mai clar acest punct de vedere și și-a suspendat voluntar activitatea pentru sezonul 2021-2022. Horia Manoliu, președintele Rapidului, a văzut cu mai multă claritate evoluția pandemică decât președintele Klaus Iohannis, premierul Florin Câțu, comandantul Arafat și toți specialiștii în epidemiologie care și-au dat acceptul pentru untolduri, electriccasteluri, comasări la malul mării și paranghelii liberale. Hârtia nu minte!
Nota a fost forțată tocmai prin prezența lui Baboia în sediul AMFB. Lumânare nu avea curaj să își asume decizia. Însă, Baboia are, de pe la începutul celui de-al doilea deceniu, un plan bine conturat. Cum să facă foarte mulți bani din exploatarea copiilor. Tot un fel de trafic de carne vie, dar cu acceptul și finanțarea părinților. Planul perfect!
Inițial, Baboia a dorit să pună mâna pe tot. Ceea ce ar fi însemnat aproximativ 10.000 de copii cotizanți, cu aproximativ 100 de euro pe lună. Pentru a ajunge la acest deziderat avea nevoie, prin interpuși, să controleze centrele de copii și juniori ale unor cluburi cu tradiție, respectiv, Steaua, Dinamo, Sportul Studențesc, Progresul și Rapid. Cea de-a doua componentă, la fel de profitabilă, era acapararea terenurilor și a bazelor sportive destinate practicării fotbalului.
Între timp, am reușit să blocăm cele mai multe dintre obiectivele clanului Baboia. Steaua, Dinamo și Progresul sunt deja intangibile, chiar dacă niște imbecili încă mai zgârmă pe la ușă. Sportul Studențesc încă mai e în vizor, dar cu bătaie lungă, deoarece doamna director Mitroi le-a luat seama și e în gardă.
Astfel, singura portiță rămasă deschisă e Rapid București. Intrarea este nașul Claudiu Florică, cel care a cedat o creanță de 300.000 de euro în schimbul prezenței fiului în lotul Academiei de Partid. Angelescu a reușit, momentan, să implice financiar grupul ceh APS în mica lui escapada. Mai mult, a reușit să implice APS în preluarea controlului asupra suveicii ACS Academia Rapid 1923 (fosta Rapid Redivivus) prin tentativa eșuată de a include printre membrii asociației a unei doamne director de la Praga (de origine română), despre care vom vorbi în materialul următor dedicat special Oficiului Național pentru Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor.
Pe scurt, Baboia a reușit să îl convingă pe Marius Zamfir (Dinamo Noua Generație), membru în Comitetul Executiv fantomă al AMFB, de profitabilitatea planului. Așa, și? O întrebare legitimă. Domnul Zamfir are însă o mare influență asupra domnului Dan Șucu, notoriul patron al MobExpert. Adică, vreo 120 milioane de euro recunoscute public. Dar având în vedere că mai tot ce înseamnă mobilier de birou în ultimii cel puțin 25 de ani provine de la firma magnatului, e clar că vorbim de o sub evaluare, ținând seama inclusiv de divorțul de Camelia, co-fondatoare MobExpert (un fost prieten din copilărie a pornit de la o daltă și un ciocan, cam în aceeași perioadă și a parcurs pași pe care Șucu nu a fost nevoit să îi parcurgă, iar acum gestionează o firmă stabilă și un cont de aproape 50 milioane euro).
Teoretic, influența este dată de prezența fiului domnului Șucu în clubul domnului Zamfir. Totuși, am mai avut situații similare. Investești în copil, nu în aventurile profesorului.
Dan Șucu a cumpărat la licitație, pentru un preț exagerat, cel puțin dublu, baza sportivă Coresi. Bază pe care a închiriat-o anterior Academia de Partid, uitând să plătească chiria. Motiv pentru care există azi un proces pe rolul Tribunalului București.
Șucu a negociat mai bine de un an și achiziționarea bazei sportive din strada Vrabiei, care aparține omului de afaceri Gabriel Rădulescu, nefericit sponsor voluntar al clonei Progresul Spartac 1944. Motivul nerealizări tranzacției a fost faptul că Rădulescu dorea să vândă la pachet și baza pe care o deține la 1 Decembrie la prețul de aproape de 2 milioane de euro. Inacceptabil și, oarecum, aberant.
Până la urmă, Șucu a achiziționat baza Constructorul Feroviar, pe care urmează, în scurt timp, să o modernizeze. Și unde, dacă va dori, Academia de Partid se va putea antrena, contra cost.
Relațiile dintre Angelescu și Șucu s-au răcit, deoarece recuperatorul l-a mințit pe dulgher. Înțelegerea dintre cei doi prevedea că Academia de Partid cedează întreaga activitate de copii și juniori către o asociație fantomă înființată de Zamfir, pentru a participa în toate competițiile. Contrapartida identificată până acum este reprezentantă de parcarea a autocarului second-hand la Coresi.
Evident, AFC Rapid s-a opus acordării personalității juridice pentru entitatea Asociația Club Sportiv Centrul de Copii și Juniori Rapid București și instanța a respins ca neîntemeiată cererea.
Faptul că domnul Șucu se implică în modernizarea unor baze sportive este de apreciat. Faptul că dorește să își asume o identitate care nu îi aparține contravine unor norme de bun simț. Ce ar face domnul Șucu dacă aș vinde lunar 1000 de scaune rudimentare cu marca MobExpert cu 100 euro bucata?
Cam asta este de fapt marea afacere. 1000 de bucăți în așa-zisul centru de copii și juniori rapid bucurești pentru aproape 100 euro lunar. Faza inițială.
Baboia poate să își bage unghia-n gât. Oricâtă influență exercită în acest moment în anumite cercuri, faptul că toate promisiunile lui de până acum au avut cel mult un feed-back negativ reprezintă certitudinea că nu este capabil să producă banii pe care i-a promis.
Baboia, așa cum am aratat mai sus în cazul de targă ACS Academia Rapid 1923 (fosta Rapid Redivivus), va intra obligatoriu în atenția Oficiului Național de Prevenirea și Spălare a Banilor, deoarece Asociația Municipală de Fotbal București are obligația legală de a depune declarația anuală cu privire la beneficiarul real. Acest subiect, cu privire la spălarea banilor, îl voi dezvolta cu ocazia depunerii plângerilor penale.