AMFB funcționează din 2001 cu încălcarea normelor de ordine publică stabilite prin OG nr.26/2000 și Legea nr.69/2000. Astăzi, vom vorbi doar de Actul Constitutiv, modificarea acestuia și participarea cu drept de vot la Adunarea Generală. Motive suficiente pentru dizolvarea unei structuri sportive care nu respectă legislația în vigoare.
Candidatul Zero a publicat în această dimineață pe Facebook două liste. Prima conține, în viziunea lui, cluburile cu drept de vot în Adunarea Generală a AMFB, iar cea de-a doua pe cele fără drept de vot. Practic, Drăgan își asumă ilegalitățile comise de Avram și Lumînare și își exprimă atașamentul față de practicile prin care sunt încălcate normele de ordine publică.
Concret, conform celor două acte normative menționate în primul paragraf, orice structură sportivă are obligația să înscrie în Registrul Special orice modificare survenită în componența sa (dobândirea sau pierderea calității de membru), deoarece reprezintă o modificare a actului constitutiv. Modificările actului constitutiv produc efecte juridice, inclusiv dobândirea dreptului de vot în Adunarea Generală, de la data înscrierii modificării în Registrul Special.
De ce? Pentru că dovada calității de membru al unei persoane juridice fără scop patrimonial se face cu extrasul de registru special sau cu o hotărâre judecătorească prin care instanța a recunoscut calitatea de membru. De asemenea, după înregistrarea modificării actului constitutiv la instanța competentă, hotărârea judecătorească (încheierea) trebuie comunicată în termen de 15 zile către Ministerul Tineretului și Sportului, autoritatea centrală care autorizează funcționarea structurilor sportive, pentru operarea modificărilor în Registrul Sportiv.
După cum am spus, în materialul precedent, Drăgan este foarte slab pregătit în acest domeniu. Măcar, Lumînare, Baboia și acoliții lor încalcă intenționat legea, știind foarte bine ce fac și de ce o fac.
Candidatul Zero afirmă cu seninătate, contrar celor stabilite inclusiv prin hotărâri judecătorești, că pot să voteze în Adunarea Generală a AMFB și entitățile care nu pot face dovada calității de membru. Mai mult, Drăgan dă de la el, ca și Lumînare, drept de vot și cluburilor care nu participă în competițiile de seniori și juniori, ci doar în cele pentru copii, așa zisul fotbal pe teren redus, contrar prevederilor din Statutul AMFB.
Candidatul Zero a identificat 123 de cluburi cu drept de vot! Cu toate că, în actul constitutiv, AMFB nu are decât 61 de membri! Scamator, nu altceva. Mai mult, din cei 61 de membri din Actul Constitutiv, mai participă în competițiile de seniori și juniori organizate de AMFB doar 9 structuri sportive! La care se adaugă AS FC Progresul București, care a obținut pe cale separată recunoașterea calității de membru al AMFB. Așadar, structurile sportive care îndeplinesc condițiile cumulative legale și statutare pentru a vota în adunarea generală sunt următoarele:
- CS FC DINAMO
- AFC RAPID
- AS ROMPRIM
- LPS MIRCEA ELIADE
- AS TERMO
- ASC DACO-GETICA (JUVENTUS)
- AS VOINICELUL
- CS VOINȚA BUCUREȘTI
- PALATUL NAȚIONAL AL COPIILOR
- AS FC PROGRESUL BUCUREȘTI
Celelalte 67 de structuri sportive care participă în competițiile de seniori și juniori organizate de AMFB nu au calitatea de membru, pentru că nu sunt trecute în Actul Constitutiv al AMFB și pe cale de consecință nici nu sunt înscrise în Registrul Special, ținut acum de Judecătoria Sectorului 6 și nici în Registrul Sportiv ținut de Ministerul Tineretului și Sportului.
Prin jurisprudența constantă a instanțelor de judecată s-a stabilit, conform legii, că doar membrii care sunt înscriși în Registrul Special au drept de vot în Adunarea Generală. Cel mai recent și cel mai notoriu caz este cel al Federației Române de Tenis, unde notoriul Ion Țiriac nici în ziua de azi nu este președinte cu acte în regulă, pentru că Adunarea Generală a FRT nu a respectat normele de ordine publică despre care vorbim și în cazul AMFB.
Cu certitudine, foarte mulți care nu pot face dovada calității de membru al AMFB vor vota marți pentru realegerea tovarășului Lumînare Marian. Tot cu certitudine, aceștia, structura sportivă și persoana fizică care va vota, vor da în acest an declarații la DIICOT. În calitate de complici ai lui Lumînare Marian și ai celorlalți membri ai grupului infracțional organizat format în cadrul AMFB cu scopul obținerii de avantaje pentru ei sau pentru alții și prejudicierea membrilor reali ai AMFB, folosindu-se de autoritatea și influența funcțiilor pe care le dețin sau pretind că le dețin. Un caz cât se poate de clar de corupție în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial (art.13 din Legea nr.78/2000).
Să vă fie de bine!