La Adunarea Generală a FRF desfășurată astăzi s-au discutat o multitudine de probleme, iar pe final fiecare se cam certa cu fiecare pe aspecte punctuale. Un dialog mai încins s-a purtat între șefii AJF Ilfov și AMFB, Gabriel Oprea și Vasile Avram, pe tema participării echipelor ilfovene în campionatul municipal, în timp ce la Ilfov au mai rămas câteva echipe fără anvergură sau mai bine zis fără resurse.
În schimbul de replici dintre cei doi a intervenit chiar președintele FRF care i-a trimis la statute, considerând că problema nu este de competența Adunării Generale.
Încercăm să prezentăm cât mai exact intervenția președintelui FRF, însă zgomotul din sală a afectat calitatea înregistrării, astfel că pot apare mici inadvertențe
Mircea Sandu: Nu e de competența Adunării Generale că tu te cerți cu Avram… Lăsați-mă în pace!
Gabriel Oprea: Am ajuns la sfârșit de campionat și la dânsul la București este un play-off cu 3 echipe din Ilfov… O să ajungem și la anul la fel… Din februarie și până acum nu am primit niciun răspuns
Mircea Sandu: Ce prevede mă statutul? Că fiecare își desfășoară activitatea pe teritoriul pe care are sediul social. Vă rog să îl aplicați… Vă rog să îl aplicați… Păi ce, mă rog de voi? Rezolvați problemele astea vă rog… Deci cine nu își desfășoară activitatea conform statutului vă rog să prezentați condiția de excludere… E încălcare a statutului și asta înseamnă excludere!
Discuția e veche și spinoasă, deoarece își are cauzele într-o perioadă în care la AJF Ilfov era o debandadă totală. Mai mult, problemele s-au agravat în urma promovării în Liga 3 a celor mai puternice echipe, astfel că în campionatul județean au mai rămas grupări precum Popești Leordeni (nou-înființată, cu șanse la promovare), Corbeanca, Viitorul Dragomirești, Moara Vlăsiei, Glina, Periș, etc.
Noua conducere a AJF Ilfov încearcă să aducă „acasă” fiicele rătăcitoare, gen Chiajna, Chitila, 1 Decembrie (toate trei calificate în semifinalele campionatului municipal), FC Dobroești, Cernica, Voluntari, Pantelimon, însă din motivele lesne de înțeles, acestea fiind limitrofe Capitalei, nu au prea multe motive să revină, nici măcar forțat, pe o schemă administrativă anacronică.
De fapt, din punct de vedere administrativ, tot teritoriul din interiorul Centurii Capitalei, dar și câteva zeci de kilometri dincolo de ea, ar trebui plasat în Zona Metropolitană. Din punct de vedere economic și rezidențial, acesta se află deja în Zona Metropolitană, dar nimeni nu dorește încă, din motive financiare, să recunoască prin lege o realitate.
Ironia face ca un oraș precum Târgu Mureș (cu o populație de două ori și ceva mai mică decât cea a Sectorului 6) să aibă Zonă Metropolitană, iar Capitala, care vrând-nevrând este o metropolă, să se înghesuie într-o „graniță” stabilită acum câteva zeci de ani. Și nu vorbim aici de așa zisele Euro-Regiuni, care vor fi frecție la picior de lemn, deoarece au ca unic scop sifonarea banilor „europeni”.